Meteoroloji Konya’yı gün ve saat verip uyardı! 4 gün sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’ya toz taşınımı uyarısı yaptı. Arap yarımadası ve Afrika'dan gelen çöl tozları ülke genelinde etkili olacak. Kentte bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen toz taşınımı 4 gün sürecek.

Meteoroloji Konya’yı gün ve saat verip uyardı! 4 gün sürecek

Ülke genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ KONYA’YI GÜN VE SAAT VERİP UYARDI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya’yı gün ve saat verip uyardı. Bugün (09 Mayıs 2024) akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen toz taşınımı 12 Mayıs 2024 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olacak.

Meteoroloji vatandaşları; ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemlerine karşı uyardı.

meteoroloji-konyayi-gun-ve-saat-verip-uyardi-4-gun-surecek.webp

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; (09.05.2024) Perşembe bu akşam saatlerinden itibaren bölgemizin (Konya, Aksaray, Niğde, Karaman) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.